pühapäev, 10. jaanuar 2016

1. Sissejuhatus

Veebilingid ja lisatekstid jaanuaris 2016 ilmuva käsiraamatu 

"Millest kokaraamatutes ei räägita" juurde


Head kolleegid kodukokad!
Pöördun seegi kord teie poole täpselt samade sõnadega, millega ma viis ja pool aastat tagasi alustasin Suure Leivaraamatu blogi:

„Inimkonna tarkuste ja teadmiste talletamise peamiseks vahendiks on aastasadu olnud raamat. Eks ütle ju ka üks tuntud laulusalm: Kõik mina panin paberisse, raiusin kõik raamatusse. Aga ajad muutuvad ja meie muutume koos nendega. Nüüd paneme teistega jagamist väärivat mitte ainult raamatusse, vaid üha sagedamini ka veebi.“

Selle teksti avaldamise ajaks on eelnimetatud tekste vaadatud enam kui 5300 korda. Julgen loota, et ka siinsed kodukokkamisest kõnelevad leheküljed leiavad vähemalt sama usinat kasutamist.

Nagu Leivaraamatugi puhul, pole ka siinsed postitused blogi selle sõna tavapärases mõttes, vaid hoopiski põhiteema juurde kuuluv lisalugemine ja -vaatamine nii tekstide kui ka linkide kaudu. On ju seda, millest tavalised kokaraamatud ei kirjuta, tõesti lausa kuhjaga. Ja kuigi minu raamat hõlmab ainult osakese kodukokkamisest ega kuulu just õhukeste kilda ning, ei suutnud see ikkagi ära mahutada kaugeltki kõike, mida selle osakese kohta oleks igal kodukokal kasulik teada. 

Järgnevatest postitustest peaksite leidma nii mõndagi, mis võiks kuumroogade tegemisel kasu tuua ja aidata teil paremat lõpptulemust saavutada.

Ikka teie
Maire Suitsu,
vabakutseline köögikirjanik